Bezienswaardigheden

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In de omgeving van Epe liggen veel leuke bezienswaardigheden.

DE VOSSELHOEVE

Een dag vol boerderij beleving met onder andere boerengolf, boogschieten en klootschieten. Bekijk de website voor meer informatie.

BRADERIE IN EPE

De jaarlijkse braderie in Epe vindt plaats in de zomerperiode. Zie de website van de VVV of het krantje in het vakantiehuisje voor diverse data.

GLASGALERIE DE AVENTURIJN

Galerie De Aventurijn houdt exposities van hedendaagse glaskunst, zowel in eigen galerie als op bijzondere externe locaties.

DE KOPEREN EZEL

Wilt u een gezellig én een speciaal dagje uit? Bij kinderboerderij en speelparadijs De Koperen Ezel kunt u op stap met een ezel en genieten van de Veluwe. Leuk voor jong en oud!

JEU DE BOULES

Het Jeu de Boules park is gelegen aan de rand van Epe en wel aan de Leenhofweg. Het park is geheel door eigen leden aangelegd en is één van de mooiste Jeu de Boules parken in Nederland.

KASTEEL CANNENBURCH

Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos in Vaassen met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht, in de omgeving kan worden gewandeld en gefietst.

PALEIS HET LOO

Kroondomein Het Loo is een bezoek meer dan waard en is te vinden in Apeldoorn, op 20 minuten rijden vanaf het huisje. Het is prachtig wandelen in het Paleispark, waar de natuur het decor vormt voor fraaie cultuurhistorische elementen. De invloed van het huis Oranje-Nassau is in het Paleispark tastbaar aanwezig.

HIPPISCH CENTRUM EPE

De Hippische Vereniging Epe is ontstaan door een samen­gaan van Rijvereniging Eper Ruiters, de Eper Pony Club en Rij- en Menvereniging De Vrije Teugel.

DE MIDDELSTE MOLEN MUSEUM

Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven.

BAKKERIJMUSEUM HET WARME LAND

Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, aan de oever van de IJssel, in de pittoreske vestingstad Hattem staat het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Vier prachtige monumenten, met elkaar verbonden door een tunnel onder de straat, tonen de rijke geschiedenis van brood en banket.

VELUWS STREEKMUSEUM

Het museumterrein van Hagedoorns Plaatse is een boerenerf in Epe / Zuuk met een 300 jaar oude boerderij, schuren, een hooiberg, een bijenstal, een moestuin, een weide met fruitbomen en een wisseltentoonstellingsruimte.

RECREATIEPARK 'T SMALLERT

In Emst vindt u gezinspark ’t Smallert voor vissen, speelpark, kaarsenmakerij en horeca.

SAUNA DE VELUWSE BRON

De Veluwse Bron bevindt zich aan een prachtig natuurmeer in Emst en kent een groot aantal bijzondere sauna’s, zwem- en stoombaden. Warm je spieren op in de Finse sauna, prikkel je zintuigen in het kruidenbad en plof neer op een fauteuil bij de haard. Een droombestemming!